top of page
Neurotechnologie

Therapie

Neurorevalidatie richt zich op een zo optimaal mogelijk functioneren na Niet Aangeboren Hersenletsel (NAH). Het is een leerproces waarbij de mogelijkheden door therapie of aanpassingen wordt doorlopen. 

Deze therapie wordt maar voor 2 jaar vergoed door de zorgverzekering.

Revalidatie van Saar tot nu toe

mei 2022- augustus 2022 - Leijpark Tilburg

Vroegtijdige intensieve neurorevalidatie  is een intensief revalidatie- en stimuleringsprogramma voor kinderen, jongeren en volwassenen die in een toestand van langdurig verlaagd bewustzijn (niet responsief waaksyndroom of minimaal bewust) verkeren na ernstig hersenletsel. Saar verbleef er van 14 weken en kwam van een vegetatieve naar lichtbewust min fase. Het was een intensief traject met 5 therapieën per dag en 5 dagen per week.

augustus 2022 -  mei 2023 - Accoladezorg Zeist

Langdurige intensieve neurorevalidatie  is een behandelprogramma voor mensen met niet-aangeboren hersenletsel (NAH). Het LIN-zorgprogramma dient als handleiding voor instellingen die revalidatie bieden aan mensen met een langdurige bewustzijnsstoornis (LBS) en geen volledig bewustzijn bereikt hebben tijdens de Vroege Intensieve Neurorevalidatie (VIN). Het doel van het behandelprogramma LIN is om het bewustzijn van de patiënt te verbeteren. Dit sluit aan op de VIN in Tilburg. Saar verbleef hier 10 maanden en maakte ook hier weer stapjes vooruit van lichtbewust zijn min naar plus.

Vanaf juni 2023

Saar verblijft thuis en we hebben een gouden team met zorg en therapeuten (fysio, ergo en logo). Ze blijft mooie stapjes zetten. Het is nu een jaar later en Saar is toe aan de volgende stap: meer uitdaging, meer inzetten op communicatie, zelfstandigheid, cognitieve ontwikkeling en meer. We zoeken naar meer mogelijkheden op het gebied van neurorevalidatie. Voorbeelden zijn: TrainM en Praktijk Sterre. Op dit moment verkennen we samen de mogelijkheden en stellen een plan op. Helaas vergoeden de zorgverzekeraars in NL deze trajecten niet. Daarom gaan we door voor Saar. Er zijn ook plannen om een stichting op te starten voor Saar en haar lotgenoten. we houden jullie op de hoogte.

bottom of page